torsdag, augusti 29, 2013

Gör mer av det som fungerar

Kikar på "Sveriges bästa äldreboende" som handlar om ett helt vanligt äldreboende i Norrland som med hjälp av två "experter" ska jobba för att bli Sveriges bästa äldreboende. Intressant. Intressant att se hur personalen reagerar, hur de fokuserar på alla problem och inte är speciellt positiv till förändring. En ganska typisk arbetsgrupp skulle jag tro. Kul att se hur experterna försöker få personalen att jobba mer med att stärka det friska hos de äldre istället för att se sjukdomarna och hindren. Är ju så vi också jobbar - att stärka det friska, göra mer av det som fungerar och hitta resurser hos alla individer.

Hör fler och fler som reser iväg själv eller gör saker på egen hand när ingen har möjlighet att göra sällskap, istället för att inte göra det alls. Det är nåt jag ska försöka anamma. Portugal-resan är en grej. En annan grej va att jag i söndags gick helt själv på bio för att se "Hur många kramar finns det i världen". Verkar inte va nån som inte har anknytning till Hudik som vill se den, så då fick jag se den själv. Å det funkade ju faktiskt helt utmärkt att gå ensam på bio också. Fast det är ju självklart roligare med sällskap.

Filmen va för övrigt bättre än väntat. Tycker den va bättre än första filmen. Fast det bästa med filmen är att få se bekanta ansikten och bekanta platser. Tänk att det finns en hel film som bara handlar om Hudik. Och Bosse är ju för mysig!

Vill ha lite mer att göra och träffa lite mer folk så har varit i kontakt med friskis för att få bli värd. Nästa vecka ska jag dit och träffa hon som är värdansvarig så vi får väl se vad som händer sen.

Inga kommentarer: